Cícerová polievka z pečenej zeleniny

Určite nenechajte tento recept bez vyskúšania. Chuť cícera v spojení s mandľovým mliekom a pečenou zeleninu je geniálna.

Ingrediencie

  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • štvrť zeleru
  • 260 g uvareného cíceru
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 250ml mandľového raja Nuttery
  • mletá rasca
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • korenie štyroch farieb
  • olivový olej

Postup

  1. Cícer namočíme na 12 hodín do vody a následne cícer uvaríme približne 50 minút.
  2. Na plech dáme nakrájanú zeleninu  na menšie kúsky a spolu s precedným cícerom dáme na plech. Polejeme olejom, pridáme koreniny a pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
  3. Do hrnca dáme  2PL olivového oleja na ktorom opečieme pokrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom do zlatista. Pridáme koreniny, pečenú zeleninu, vývar a premiešame. Varíme 15minút pri nižšom stupni.
  4. Na záver zmixujeme, pridáme na zjemnenie mandľový raj, vďaka ktorému bude polievčička pekne krémová. Hotovo. 🙂

Recepty podľa ingrediencií

» «