Špaldové krúpy so zeleninou

Špaldu používam na zahustenie polievok, na prípravú kaší, nátierok, šalátov. Prípadne ju môžete použiť namiesto ryže. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Ingrediencie

  • špaldové krúpy veľké
  • fazuľové struky
  • baby mrkva
  • hrášok
  • červená mletá paprika
  • maslo

Postup

  1. Krúpky uvaríme podľa návodu. (Cez noc zamočíme šaldu do vody) a varíme cca 30 minút.
  2. Na panvici roztopíme hoblinku masla, pridáme trošku mletej červenej papriky, ďalej rozmrazený hrášok, baby mrvku, fazuľové struky, zalejeme toršku vody a chvíľku dusíme.
  3. Pridáme uvarenú špaldu, všetko dobre zamiešame.
  4. Hotovo :)

Recepty podľa ingrediencií

» «