Zeleninové lasagne

Ingrediencie

  • lasagne
  • 1 pór
  • 3 mrkvy
  • 2 väčšie šampiňóny
  • cherry paradajky
  • olivový olej
  • soľ
  • mletá rasca
  • Tamari omáčka (sójová omáčka)
  • 1 vajce
  • 100 g  syra typu eidam
  • 1 kyslá smotana

Postup

  1. Pór nakrájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na jemno a  šampiňóny na plátky.
  2. Na väčšej panvici na olivovom oleji podusíme nakrájanú zeleninu, mierne osolíme a dochutíme mletou rascou a sójovou omáčkou.
  3. Nakoniec do zeleniny vmiešame polovicu kyslej smotany a odstavíme.
  4. Cherry paradajky nakrájame na kolieska.
  5. Olejom potrieme hranatú zapekaciu misku,  uložíme plátky lasagni a rovnomerne na ne uložíme zeleninovú náplň a navrch poukladáme kolieska cherry paradajok.
  6. Vrstvu prikryjeme opäť plátkami lasagni a celý postup opakujeme, pokým nespotrebujeme plnku.
  7. Posledná vrstva bude zelenina, dáme piecť do predriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
  8. Zmiešame zvyšnú časť kyslej smotany s vajíčkom a nastrúhaným  srom. Vytvorenú zmes dáme na vrch lasagní a pečieme ďalších 20 minút. Hotovo. 🙂

Recepty podľa ingrediencií

» «