Prajem si, aby mali spokojné detstvo, plné smiechu a pokoja na duši. Aby ich spomienky boli príjemné a radostné. V očiach nech sa im odráža šťastie, že môžeme spolu tráviť čas v harmónii a piecť bábovku, tú našu obľúbenú. V bezpečí…
Bábovka je náš obľúbený koláčik na olovrant alebo na raňajky.
Múku pri pečení striedame, aby sme obmieňali chuť, teraz sme zovlili špaldovú múku.
12 porcií
10 minút
50 minút
60 minút
1. Žĺtky s cukrom vymiešame ponorným mixérom, pridáme postupne olej, mlieko a cesto premiešame.
2. Ďalej prisypeme do cesta múku, prášok do pečiva a opäť zamiešame.
3. Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka primiešame do cesta.
4. Formu na bábovku potrieme maslom a posypeme múkou.
5. Polovicu cesta vylejeme do formy.
6. Do druhej polovice pridáme kakao a cesto vylejeme do formy.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút.
8. Po vychladnutí bábovku vyklopíme, polejeme horúcou čokoládou a posypeme pistáciami.
Do bábovky môžeme pred pečením primiešať aj hrozienka, ktoré necháme chvíľu napučať v horúcej vode.