Došlo vám nečakane pečivo?
Bleskovou rýchlosťou, do 20 minút aj s upečnením môžete mať na stole voňavé, teplučké, celozrnné špaldové žemličky.
Do cesta primiešatje aj jogurt, ktorý zmäkčší konzistenciu cesta.
Celozrnné pečivo obsahuje vlákninu, ktorá je nevyhnutná na trávenie.
Pri pečení preferujte práve celozrnnú múku, môžete podľa preferencií striedať napríkla špaldovú s ražnou.
8 porcií
5 minút
15 minút
20 minút
CESTO:
NA POSYPANIE ŽEMLIČIEK:
OKREM TOHO POTREBUJEME:
2. Pridáme jogurt, olivový olej, vodu.
3. Vymiešame cesto.
4. Ruky si potrieme olivovým olejom a z cesta tvarujeme žemličky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
5. Ozdobíme semiačkami a pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 220 stupňov 15 minút.
6. Hotovo.
Máte radi nátierky? Mám pre vás tip na jednoduchú tvarohovú nátierku.
Zmiešame: 150 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, 1 ČL mletej červenej papriky a osolíme.