STRUKOVINOVÁ HUSTÁ POLIEVKA

Mám rada rôzne taniere, ich vzory a farby. V poslednej dobe ma čím ďalej, tým viac tešia viac ako oblečenie.

Hoci v každom tanieri je rovnaká polievka, cítiť z nich inú atmosféru. Ktorý by ste si vybrali Vy?

STRUKOVINOVÁ HUSTÁ POLIEVKA

Mám rada rôzne taniere, ich vzory a farby. V poslednej dobe ma čím ďalej, tým viac tešia viac ako oblečenie.

Hoci v každom tanieri je rovnaká polievka, cítiť z nich inú atmosféru. Ktorý by ste si vybrali Vy?

Množstvo

porcie

Príprava

minút

Varenie/pečenie

minút

Čas celkovo

minút

POTREBUJEME

  • 250 g mix strukovín (fazuľa červená, biela, čierna, mungo, červená šošovica, hnedá šošovica, cícer)
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 zeleru
  • 1 mrkva
  • 1 menší zemiak
  • 1/2 PL masla
  • 2 bobkové listy
  • 1/4 ČL červenej mletej papriky
  • 1/4 ČL kari korenia
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1/4 ČL oregána
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • zeleninový vývar
  • soľ 

POSTUP

  1. Strukoviny zalejeme vodou a necháme pôsobiť cez noc.
  2. V hrnci roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku a smažíme 2 minútky.
  3. Pridáme pokrájanú zeleninu (mrkvu a zeler), všetky koreniny aj bobkový list a smažíme 3 minútky, miešame.
  4. Strukoviny precedíme a pridáme do polievky spolu s paradajkovým pretlakom, vývarom a najemno nastrúhaným zemiakom, posolíme a varíme približne 35 minút od zovretia.
  5. Hotovo.

TIP

Recept vznikol v spolupráci s: Bonami